Τα μυστικά για έναν καλό καφέ espresso.
Το 98% στον καφέ είναι νερό, άρα είναι το βασικό συστατικό για την παρασκευή του και συμβάλλει άμεσα και στην ποιότητα του καφέ που πίνουμε.
Ειδικά για τον καφέ espresso, επειδή περνάει μέσα από boiler για να παρασκευαστεί, αυτό δημιουργεί άλατα κι επηρεάζει τη γεύση του καφέ. Είναι καλό στις μηχανές του καφέ να χρησιμοποιούμε μαλακό νερό ώστε να αναδεικνύονται καλύτερα τα αρώματα κι η γεύση του καφέ. Όταν λέμε μαλακό νερό, εννοούμε το νερό που έχει ανθρακικό ασβέστιο λιγότερο από 100mg/λίτρο.
Μπορούμε να έχουμε μαλακό νερό με δύο τρόπους. Ο πιο οικονομικός είναι με φίλτρα νερού από κατιονικές ρητίνες ή με αντίστροφη όσμωση.
Για την παρασκευή ενός καλού καφέ espresso, δεν αρκεί μόνο η καλή ποιότητα του νερού, πρέπει να προσέξουμε κι άλλα πράγματα όπως το κόψιμο του καφέ, τις θερμοκρασίες της μηχανής, τις πιέσεις κλπ.
OASIS – Ψύκτες & Φίλτρα Νερού, η ποιότητα που σας αξίζει.